vrijdag 8 augustus 2008

Hedendaagse publieksservice


Beroepshalve check ik dagelijks meerdere malen de mailbox van Vlissingen.nl en beantwoord, waar mogelijk, nog dezelfde dag de publieksvragen die daar binnenkomen. Als ik er zelf niet uitkom, dan stuur ik de vragen door naar relevante instanties als bijv. VVV, Gemeentearchief of afdeling Communicatie ten stadhuize.

Op 30 juli jl. trof ik een merkwaardige mail aan van een bezorgde Duitse meneer wiens zoon –op bezoek in Vlissingen- van de aardbodem verzwolgen leek.

Hallo,

mein Sohn Karsten Becker, geb. 25.4.75, 172 cm, dunkelblonde kurze Haare, mit PKW DN ZI 743, schw. VW-Lupo, ist mit Zelt und Rad in Vlissingen vom 24.-27. 7 2008.

Die Rückkehr war für den 27.7.08 geplant. Das Handy funktioniert nicht. Die letzte Meldung ist vom 25.7.08 per Handy. Da wollte er mit dem Rad nach Domburg.

Was kann man machen????
Tja, was kann man machen in zo’n geval? Het leek me het handigste om contact op te nemen met de Vlissingse politie en bovenstaand bericht per mail integraal door te sturen. Daartoe netjes het betreffende meldformulier ingevuld inclusief de vraag hoe nu verder te handelen en de Duitse meneer hiervan ook gelijk in kennis gesteld.

Volgens het automatische antwoord mocht ik binnen vijf dagen een reactie tegemoet zien. Inmiddels zijn we tien dagen verder. Nog nix gehoord van de Pliesie (en ook niet meer van Herr Becker trouwens). Fraai staaltje van hedendaagse publieksservice! Misschien zulke vragen voortaan maar doorsturen naar Al@din? Dan krijg je, weet ik uit eigen testervaring, tenminste nog dezelfde dag antwoord.

Misschien loopt zoon Karsten nog wel verdwaasd dolend door de Domburgse duinen. Wij hopen er het beste van...

maandag 4 augustus 2008

Crypto Dingen


En zo was het na een week met zomerse waarden gisteren opeens herfst in Vlissingen. Een verregende zondag dreigde. Als binnenactiviteit grijpt men in Huize Q dan steevast naar een beproefd recept ter verdrijving van een dreigende summertime blues: het oplossen van een zwik cryptogrammen.

In dergelijke gevallen planten we al tijdens het ontbijt de laptop op tafel om –wanneer we vast zitten- online hulp te zoeken bij twee handige sites: Rick’s Woordenvinder en Puzzelwoordenboek. Eerstgenoemde heeft een behoorlijke database (inclusief toevoegmogelijkheid) die je met slechts een paar hulpletters al flink op weg kan helpen. En de laatste biedt, behalve een op trefwoord doorzoekbaar archief, ook een enthousiaste online populatie die je graag (en snel) terwille is als je een oplossing zoekt.

Weet niet of er überhaupt collega’s zijn die ook cryptoverslaafd zijn, maar deze gouden tips wou ik de echte puzzelaars niet onthouden. Ter leringh ende vermaeck!

Geen dank.