woensdag 21 mei 2008

Ding 8: Online photo editing


Het bewerken van foto’s doe ik zowel op mijn werk als privé met Photoshop. Maar wat nu als je ergens bent waar je niet over je favoriete fotobewerkingssoftware beschikt? Dan is het natuurlijk heel erg handig om je foto’s met een of ander online programma toch te kunnen bewerken.

Inmiddels zijn er talloze van deze fotobewerkingsprogramma’s online voorhanden. Tik in Google maar eens ‘online photo editing’ in en je ziet er een hele zwik over je scherm spuiten. Om er zo maar ff twee te noemen: Flaunter en Splashup bijvoorbeeld, maar er zijn er nog heel veel meer.

Ook Photoshop zelf biedt sinds enige tijd de mogelijkheid om online foto’s te bewerken via Photoshop Express.

Snel aan de slag?
Nadeel bij de meeste is programma’s dat je je eerst moet registreren, maar bij het hier al eerder door mij genoemde Picnik kun je gelijk aan de slag. Heeft ook een lekker heldere interface en het programma werkt bovendien prima samen met Flickr. Net als Pixenate trouwens waarmee je ook heel snel basic verbeterresultaten kunt krijgen.

Tijd voor fun?
Bij Flickr Toys is een hele zwik effecten te vinden die je heel eenvoudig op je plaatjes kunt loslaten. Zoals je foto’s van verschillende frames voorzien, een slideshow maker en de Warholizer. Heel errug fun allemaal, maar niet echt aan mij besteed. Voor anderen waarschijnlijk een bron van veel klik- en experimenteergenoegen.

Geen opmerkingen: